Domov ReceptyBez laktózy Zemiaky a losos v teplovzdušnej fritéze

Zemiaky a losos v teplovzdušnej fritéze

Autor: Veronika Čopíková
Zemiaky a losos v teplovzdušnej fritéze

Baby zemiaky s lososom a zeleninou pripravené v teplovzdušnej fritéze sú pre mňa objavom tohto leta. :) Zemiaky sú zvonku chrumkavé a vnútri mäkučké, vôbec nie sú mastné a losos je šťavnatý a zvonku jemne chrumkavý. K tomu pečená zelenina a moje obľúbené tzatziki, ktoré podávam ako dip k zemiakom. Zemiaky, lososa a zeleninu som tentokrát pripravila v teplovzdušnej fritéze Haier, ktorá je mojím obľúbeným multifunkčným kuchynským pomocníkom.

Fritéza nezaberá veľa miesta, má v sebe zabudovaných 9 rôznych typov príprav vrátane pomalého varenia a pečenia a v hornej časti je umiestnený sklenený priezor s osvetlením, vďaka ktorému môžem sledovať priebeh varenia bez zbytočného otvárania. Navyše sa jednoducho umýva (obe koše je možné dať do umývačky), má prednastavené programy s odporúčanými časmi a teplotami pre rôzne druhy pokrmov a dvojitý kôš pre ľahšie servírovanie a dokonalejší výsledok. Ja momentálne najviac využívam fritovanie horúcim vzduchom a ohrievanie, keďže doma nemáme mikrovlnku, ale chystám sa aj na výrobu sušeného ovocia, jogurtov, grilovanie či pečenie.

Vyskúšaj aj moje ďalšie jednoduché recepty, ktoré sa hodia na leto - famózny prívarok z červenej šošovice, rýchle zeleninové cestoviny, plnenú papriku v paradajkovej omáčke, zapekaný baklažán so syrom alebo skvelý grécky šalát.

Ingrediencie

na 2 porcie

  • 300 g baby zemiakov
  • 250 g cherry paradajok
  • 200 g cukety
  • zväzok kučeravého kelu
  • 250 g lososa (2 filety)
  • panenský olivový olej
  • 1 ČL korenia na zemiaky
  • 1 ČL korenia na zeleninu
  • soľ a čierne korenie
  • citrón

Nezmeškaj darček ZADARMO k predpredaju novej knihy!

Video

 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa Veronika Čopíková (@lenivakucharka)

Chrumkavé zemiaky a šťavnatý losos v teplovzdušnej fritéze

1Zemiaky dobre umyjeme a necháme odkvapkať. Následne ich prekrojíme na polovicu, pokvapkáme olivovým olejom, osolíme a okoreníme. Premiešame lyžicou a vsypeme do fritovacieho koša. Zemiaky vareškou rozprestrieme tak, aby sa navzájom nedotýkali a kôš zaklopíme. Z prednastavených programov vyberieme program air fry a zvolíme ikonku zeleniny, t. j. 200 °C na 18 minút.

Vyskúšaj aj tieto recepty s lososom

2 Cuketu nakrájame na kolieska a kel na menšie kúsky. Pridáme cherry paradajky (môžete ich predtým nakrájať na menšie kúsky), osolíme a okoreníme. Pokvapkáme olivovým olejom a premiešame. Keď sú zemiaky hotové, presypeme ich do nádoby, ktorú prikryjeme a do fritovacieho koša pridáme zeleninu. Fritujeme horúcim vzduchom pri 200 °C približne 10 minút.

3 Filety lososa jemne osolíme a vložíme do fritovacieho koša. Fritujeme horúcim vzduchom pri 180 °C približne 8 až 10 minút. Hotového lososa pokvapkáme citrónovou šťavou. Chrumkavé zemiaky, zeleninu a lososa preložíme na 2 taniere a pustíme sa do vychutnávania rýchlej večere, ktorá je plná letných ingrediencií. :) Môj osobný tip je pridať k zemiakom aj tzatziki, ktoré posypete nasekanou pažítkou.

Zemiaky a losos v teplovzdušnej fritéze

Páči sa ti tento recept?

Budem veľmi rada, ak mi o tom dáš vedieť v komentári nižšie. Poteším sa aj ak ho ohodnotíš hviezdičkami (5 je mňam). Ak si tento recept spravíš, nezabudni použiť na Instagrame, alebo Facebooku @lenivakucharka a pochváľ sa tak svojim výtvorom! Ak nechceš zmeškať nový recept a iné výhody

pridaj sa do klubu

Podporiť ma v tvorbe môžeš kúpou mojich kuchárok a ako bonus budeš mať tie najlepšie recepty aj keď padne internet ;)


Prezrieť knihu

Môže sa ti páčiť

Napíš komentár

Pridať hodnotenie


Použitím tohto formulára vyjadrujete súhlas s podmienkami ochrany súkromia.

1 komentár

Vlaďka 17.8.2024 - 5:58
Vynikající rychlý recept.
Reaguj