Nedávno som vám spomínala, že Veľká noc či iné významné sviatky sa u nás nenesú len v tradičnom šate. Okrem mojej obľúbenej veľkonočnej hrudky, ktorá u nás nikdy nesmie chýbať a robíme ju v dvoch verziách – na sladko a s medvedím cesnakom, vymyslím každý rok aj nejakú inú sladkú či slanú dobrotu, ktorou poteším návštevu. Tentokrát som pripravila výborný olivový hummus a tento chrumkavý zeleninový tart z lístkového cesta. Stačí vám naň zopár ingrediencií, pripravený je za pár minút a chutí neuveriteľne dobre! Chrumkavé lístkové cesto posypané sezamovými semienkami, vrstva ricotty ochutenej korením a troškou kôry z bio citróna, skaramelizovaná cibuľka, pečená zelenina a plátky prosciutto šunky.
Pochutíte si na ňom nielen na Veľkú noc, ale hodí sa aj ako obed do práce či rýchla večera. Všetky ingrediencie potrebné na prípravu zeleninového tartu nájdete pod jednou strechou v Kauflande, napríklad aj ich privátnu značku K-Favourites, ceny sú prijateľné a kvalita super. :)
Ingrediencie
- 1 balenie lístkového cesta (ja som použila lístkové cesto K-Favourites, ktoré nájdete v Kauflande)
- 250 g ricotty
- 1 balenie prosciutto šunky (výborný výber nájdete pod privátnou značkou K-Favourites, ktorú nájdete v Kauflande)
- 1 fialová cibuľa
- 1 menšia cuketa
- hrsť cherry paradajok
- kôra z 1/3 bio citróna
- soľ a čierne korenie
- oregano
- sezamové semienka
- vetvička rozmarínu
- vajce na potretie
- panenský olivový olej
1
Zrolovaný pás lístkového cesta rozložíme na plechu vyloženom papierom na pečenie. Cesto jemne popicháme vidličkou pričom vynecháme cca 2 cm okraje. V miske zmiešame ricottu s troškou soli, čierneho korenia a nastrúhanej kôry z bio citróna. Cesto potrieme rovnomerne ricottou, okraje vynecháme. Na panvici skaramelizujeme mesiačiky cibule a necháme ju trochu vychladnúť. Následne cibuľu poukladáme na vrstvu ricotty, pridáme krúžky cukety a nakrájané paradajky. Ochutíme soľou, čiernym korením a oreganom.
2
Okraje cesta zahneme, potrieme rozšľahaným vajíčkom, posypeme sezamovými semienkami a vložíme do rúry vyhriatej na 200 °C. Pečieme 15 minút. Po uplynutí času zeleninový tart vytiahneme, poukladáme naň kúsky prosciutta, ozdobíme vetvičkami rozmarínu a vložíme do rúry ešte na 10 minút. Pred servírovaním tart pokvapkáme olivovým olejom.
Recept vznikol v spolupráci s Kaufland Slovenská republika.
Páči sa ti tento recept?
Budem veľmi rada, ak mi o tom dáš vedieť v komentári nižšie. Poteším sa aj ak ho ohodnotíš hviezdičkami (5 je mňam). Ak si tento recept spravíš, nezabudni použiť na Instagrame, alebo Facebooku @lenivakucharka a pochváľ sa tak svojim výtvorom! Ak nechceš zmeškať nový recept a iné výhody
23 komentárov
Ahoj Bea, ďakujem krásne, teším sa, že tart sa podaril a chutilo :-)
Ďakujem krásne Ľubomír :)
Ahoj Veronika, čím vhodne nahradiť paradajky, ak sa to dá? Som alergická… Ďakujem :)
Ahoj Zuzka, paradajky môžeš úplne vynechať :) Naposledy som piekla tart len z kombinácie cuketa + cibuľa a tiež bol výborný :) A inak navrch môžeš dať akúkoľvek zeleninu, ktorá chutí dobre pečená, napríklad aj červená paprika je super :)
Super, to som veľmi rada Hanka, že ti chutilo :)
Laka na vyskusanie
Ďakujem, budem sa tešiť Evka, ak ho niekedy vyskúšaš :)
Ďakujem krásne Janka, budem sa tešiť :)
Super, to sa teším :)
Jeeej to sa teším Lenka! Som rada, že ti chutilo a aj výsledok vyzeral krásne :)
Súhlasím, ja si ho nosievam aj do práce a je to super aj na druhý deň po zohriatí :)
Ahoj Lucy, ďakujem krásne, teším sa, že ťa zaujal a som zvedavá, čo naň povieš :)
Mňam, vyzerá prudko jedlý ? určite ho vyskúšam ?
Ahoj Mária, super, to sa teším sa som zvedavá, čo naň povieš :)