Okrem špargľovej a jahodovej sezóny nám začala aj tá grilovacia. Teraz nemám na mysli neznesiteľné teplo v autobuse, kedy sa neviete dočkať, až vystúpite na svojej zastávke, ale tú krásnu sezónu plnú grilovačiek, večerných posedení pri ohni či dohárajúcich uhlíkoch, pečených rybkách a grilovanej zelenine a jednoduchých predjedlách, ktoré vás pripravia na to, čo príde po naštartovaní grilu. :)
Ak by ste si chceli dopriať niečo chrumkavé a pritom pripravené rýchlo, odporúčam vyskúšať môj dnešný recept na vegetariánske tacos s tofu. Tacos sú pre mňa ideálnym jedlom, ktoré môžete naplniť podľa vlastných predstáv a sezóny, pričom zakaždým chutí skvele. Ja som ho tentokrát naplnila tyčinkami tofu a pridala som aj naloženú červenú kapustu a avokádový dip. Výborne chutí aj s trhaným bravčovým mäsom, paradajkovou salsou či tuniakom.
Ingrediencie
na 4 porcie
- 8 ks mini tortilla placiek (môžete použiť aj klasické tortilly)
- 200 g bio tofu (ja som použila tofu K-take it veggie od Kauflandu)
- 1/2 hlávky menšej červenej kapusty
- 1 avokádo
- 2 šalotky
- 3 limetky
- jarná cibuľka
- petržlenová vňať
- 1 PL jablčného octu
- panenský olivový olej
Korenie
- soľ
- čierne korenie
- čili korenie
- mletá červená paprika
Vegetariánske tacos - ideálne jedlo na posedenie s priateľmi
1 Príprava a vychutnávanie tacos sa mi spája najmä so spoločnosťou mojich blízkych. Predsa len je to jedlo, ktoré sa je rukami, je sprevádzané veselými príhodami a keď sa pošťastí, aj zásobou letom voňajúcej Sangrie či Margharity. :D Ak hľadáte recept na predjedlo, ktorými by ste zasýtili vašich priateľov a blízkych predtým, než sa zahreje gril, prípadne by ste si radi pripravili niečo jednoduché, rýchle a pritom veľmi chutné, odporúčam vám niekedy vyskúšať tacos, ktoré si môžete naplniť buď mojou odporúčanou náplňou, alebo si náplň vyskladať podľa toho, čo máte doma. :) A teraz už hor sa na prípravu!
2 Ak by ste sa okrem zeleniny rozhodli použiť do tacos aj tofu, odporúčam vám prípravu začať práve ním. Najprv teda zbavíme tofu prebytočnej vody jemným otlačením v utierke a nakrájame na 8 rovnako veľkých tyčiniek. Tyčinky tofu polejeme olivovým olejom, osolíme, okoreníme mletou červenou paprikou a čili a dobre premiešame. Následne necháme tofu marinovať 30 minút. Kým sa tofu marinuje, v miske nastrúhame 100 g červenej kapusty, pridáme jablčný ocot, šťavu z polovice limetky, soľ a čierne korenie, premiešame a odložíme do chladničky.
3 Marinované tofu opečieme na grile z každej strany dozlata. Placky krátko opečieme na suchej panvici dochrumkava. Následne každú placku naplníme šalátom z červenej kapusty, pridáme tyčinku tofu, pár kúskov čerstvo nakrájanej červenej kapusty a avokádový dip.
4 Avokádový dip pripravíme jednoducho: v miske zmiešame roztlačené avokádo, dve nadrobno nasekané šalotky, šťavu z limetky, trošku soli a čierneho korenia. Na záver pridáme do tacos pár koliesok jarnej cibuľky a nadrobno nasekanú petržlenovú vňať. Servírujeme s nakrájanými limetkami. Šťava z limetiek dodá tacos príjemnú sviežosť a jemnú dávku kyslosti, určite vyskúšajte, je to nový level chuti. :)
Recept vznikol v spolupráci so spoločnosťou Kaufland.
Páči sa ti tento recept?
Budem veľmi rada, ak mi o tom dáš vedieť v komentári nižšie. Poteším sa aj ak ho ohodnotíš hviezdičkami (5 je mňam). Ak si tento recept spravíš, nezabudni použiť na Instagrame, alebo Facebooku @lenivakucharka a pochváľ sa tak svojim výtvorom! Ak nechceš zmeškať nový recept a iné výhody