Domov ReceptyBez lepku Krémová polievka z pečených paradajok

Krémová polievka z pečených paradajok

Autor: Veronika Čopíková
Polievka z pečených rajčín

Polievka z pečených paradajok sa skladá len zo 4 základných ingrediencií a je to môj obľúbený recept na využitie slnkom voňajúcich cherry paradajok všetkých farieb, veľkostí a tvarov. Recept na túto polievočku je jednoduchý, zdravý a neskutočne chutný a môžeš ju servírovať na studeno i na teplo - teraz na jeseň príjemne zohreje a v horúčavách naopak schladí a zasýti v jednom. Pečené paradajky dodajú polievke bohatú, jemne sladkastú chuť, ktorá sa dokonale dopĺňa s bazalkou a cesnakom. A môj osobný tip je pokvapkať polievku krémovým balzamikovým octom, ktorý povýši chuť tejto polievočky na ešte vyššiu úroveň. :)

Pri tomto recepte som využila môjho nového kuchynského pomocníka od Haier - stolný mixér, v ktorom som toto leto spravila kopec osviežujúcich nápojov, krémových polievok a omáčok. Mixér má viacero vychytávok, osobne ma najviac nadchli 2 rôzne nádoby na mixovanie, jedna väčšia zo skla s objemom 1,7 l a druhá menšia, ktorá je skvelá na cesty. Osvedčil sa mi aj čistiaci program a v prípade väčšej mastnoty možnosť vložiť všetky súčasti mixéra do umývačky riadu. Mixér má 6 ostrých čepelí, ktoré rozmixujú mäkšie aj tvrdšie ingrediencie a 5 rýchlostí na mixovanie vrátane funkcie drvenia ľadu, ktorú využijete pri príprave smoothies a drinkov.

Ingrediencie

na 4 porcie

  • 1,5 kg cherry paradajok
  • 1 väčšia cibuľa
  • 8 strúčikov cesnaku
  • panenský olivový olej
  • soľ a čierne korenie
  • sušené oregano
  • hrsť čerstvej bazalky
  • parmezán

Knihy Lenivá kuchárka

Video

 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa Veronika Čopíková (@lenivakucharka)

Polievka z pečených paradajok, výborná aj ako omáčka na cestoviny

1 Paradajky dobre umyjeme a podľa veľkosti ich nakrájame buď na polovicu alebo štvrtiny. Nakrájané paradajky preložíme na plech vyložený papierom na pečenie. Pridáme očistenú a na plátky nakrájanú cibuľu a pokvapkáme olivovým olejom. Paradajky ochutíme soľou, čiernym korením a oreganom. Dobre premiešame lyžicou a do stredu plechu pridáme menšiu hlávku cesnaku, z ktorej odrežeme vrchnú časť. Plech so zeleninou vložíme do rúry vyhriatej na 200 °C a pečieme 30 minút.

Vyskúšaj aj tieto recepty s paradajkami

2 Po upečení preložíme upečené paradajky a cibuľu aj so šťavou (hlávku cesnaku vyberieme a dáme bokom) do stolného mixéra. Pridáme 200 ml vody, ošúpané strúčiky cesnaku a hrsť bazalky a zmes rozmixujeme dohladka. Polievku podľa potreby dochutíme a pokvapkáme krémovým balzamikovým octom. Posypeme nastrúhaným parmezánom a ozdobíme lístkami bazalky. Tento recept sa skvele hodí aj ako omáčka k cestovinám, stačí pri mixovaní vynechať vodu. :)

Polievka z pečených rajčín

Páči sa ti tento recept?

Budem veľmi rada, ak mi o tom dáš vedieť v komentári nižšie. Poteším sa aj ak ho ohodnotíš hviezdičkami (5 je mňam). Ak si tento recept spravíš, nezabudni použiť na Instagrame, alebo Facebooku @lenivakucharka a pochváľ sa tak svojim výtvorom! Ak nechceš zmeškať nový recept a iné výhody

pridaj sa do klubu

Podporiť ma v tvorbe môžeš kúpou mojich kuchárok a ako bonus budeš mať tie najlepšie recepty aj keď padne internet ;)


Prezrieť knihu

Môže sa ti páčiť

Napíš komentár

Pridať hodnotenie


Použitím tohto formulára vyjadrujete súhlas s podmienkami ochrany súkromia.

2 komentáre

Lenka 30.9.2024 - 4:33
Vynikajúci recept 🙂
Reaguj
Danka 24.9.2024 - 18:28

Vynikajúci rcpt 👏

Reaguj