Tohtoročná zima a chladné rána si doslova žiadajú teplé sladké raňajky. A s dnešným receptom si ich zabezpečíte rovno na 2 - 3 dni. Ovsenú kašu zrejme poznáte, skúšali ste ju však už niekedy aj upiecť? :-) Kaša chutí trochu ako koláčik, vnútri však nenájdete žiadnu múku, len celozrnné vločky, ovocie a chrumkavé mandle obalené medom. Pečená ovsená kaša je pre mňa výbornou alternatívou ku klasickej ovsenej kaši, chutí skvele aj nasledujúce dni a s lyžicou gréckeho jogurtu či kyslej smotany, je to aj jednoduchý dezert. :-)
Na osladenie kaše som použila jablkovú šťavu K-Bio od Kauflandu, ktorú nájdete aj v mojom obľúbenom recepte na jablkové lievance. Šťava neobsahuje farbivá, chuťové zvýrazňovače či umelé arómy. Budem sa tešiť, ak recept na pečenú kašu vyskúšate a dáte mi vedieť, čo na ňu hovoríte.
Ingrediencie
na 4 - 6 porcií
- 100 g celozrnných ovsených vločiek
- 50 g celozrnných špaldových vločiek
- 200 ml mlieka
- 100 ml jablkovej šťavy (ja som použila jablkovú šťavu K-Bio, ktorú nájdete v Kauflande)
- 1 vajce
- 2 jablká
- 2 hrušky
- 100 g čučoriedok
- 25 g mandlí
- 2 PL medu
- 2 ČL orieškového masla
- 1 ČL kypriaceho prášku do pečiva
- 1 ČL škorice
- grécky jogurt/kyslá smotana
1V miske zmiešame ovsené a špaldové vločky s práškom do pečiva a škoricou. V druhej miske zmiešame tekuté ingrediencie - vajce, mlieko, jablkovú šťavu, orieškové maslo a lyžicu medu. K mokrým surovinám prisypeme suché a metličkou dobre premiešame. Zmes prelejeme do zapekacej misky vymazanej maslom. Pridáme na menšie časti nakrájané jablká a hrušky a lyžicou jemne premiešame.
Vyskúšaj aj:
2
Na záver zmes posypeme čučoriedkami a mandľami, ktoré sme zmiešali s lyžicou medu. Vložíme do rúry, vyhriatej na 180 °C, a pečieme 30 až 35 minút. Pred servírovaním ozdobíme pečenú kašu čerstvými čučoriedkami a lyžicou gréckeho jogurtu alebo kyslej smotany.
Recept vznikol v spolupráci s Kaufland Slovenská republika.
Páči sa ti tento recept?
Budem veľmi rada, ak mi o tom dáš vedieť v komentári nižšie. Poteším sa aj ak ho ohodnotíš hviezdičkami (5 je mňam). Ak si tento recept spravíš, nezabudni použiť na Instagrame, alebo Facebooku @lenivakucharka a pochváľ sa tak svojim výtvorom! Ak nechceš zmeškať nový recept a iné výhody
6 komentárov
Budem sa tešiť Jirka :)
Budem sa tešiť Mária a som zvedavá, čo na ňu povieš :)
Ďakujem krásne :)