Ingrediencie
Jahodové želé
- 150 ml čerstvej jahodovej šťavy
- 2 PL medu
- 50 ml vody
- 10 - 15 g želatíny (môžete použiť jedlú bravčovú želatínu, ktorá obsahuje kolagén alebo želatínu rastlinného pôvodu - agar)
- hrsť jahôd na ozdobu
Pomarančové želé
- 150 ml čerstvej pomarančovej šťavy
- 2 PL medu
- 50 ml vody
- 10 - 15 g želatíny
- plátky kiwi na ozdobu
Vanilková Panna Cotta
Vanilková Panna cotta patrí medzi moje najobľúbenejšie dezerty. Na počudovanie som ochutnala svoju prvú a pritom neskutočne chutnú panna cottu v malej pizzerii na strednom Slovensku.
Postup
1 Do menšieho hrnca dáme 2 polievkové lyžice vody, prisypeme 10 - 15 g želatíny (množstvo závisí od toho, akú konzistenciu želé chcete dostať) a necháme 10 minút napučať. Za stáleho miešanie zahrejeme, až kým sa nám želatína úplne nerozpustí. Pridáme zvyšok vody, rozmiešame metličkou a vmiešame do jahodovo-medovej šťavy. Odložíme do chladničky na 30 minút a medzitým si pripravíme pomarančové želé. Postup je úplne rovnaký, len zameníme jahodovú šťavu za pomarančovú. :)
2 Želé vyberieme z chladničky a vrstvíme do pohárikov v poradí - jahodová vrstva, hrubšia pomarančová vrstva a opäť jahodová. Navrch položíme pár jahôdok, mesiačik pomaranča alebo plátok kiwi. Dobrú chuť! :)
Páči sa ti tento recept?
Budem veľmi rada, ak mi o tom dáš vedieť v komentári nižšie. Poteším sa aj ak ho ohodnotíš hviezdičkami (5 je mňam). Ak si tento recept spravíš, nezabudni použiť na Instagrame, alebo Facebooku @lenivakucharka a pochváľ sa tak svojim výtvorom! Ak nechceš zmeškať nový recept a iné výhody