Zdá sa mi, že v poslednej dobe stále len vypekám sladkosti, takže dnes som si pre vás pripravila recept na úžasnú marinádu na kuracie mäso. Môžete ju použiť na kuracie prsia, stehná alebo ako v tomto prípade, na kuracie krídelká. Táto marináda na kuracie mäso obsahuje jednu tajnú zdravú ingredienciu - zázvor.
Mnohí z vás ho asi poznajú, jedná sa o koreň rovnomennej rastliny, ktorý je známy nielen pre svoje liečivé účinky (pôsobí protizápalovo a zlepšuje imunitu), ale tiež pre štipľavú chuť, ktorá dodá mnohým jedlám grády. Kolegyňa ho jedávala kandizovaný po hrstiach, ja si z neho zvyknem spraviť čaj keď cítim, že na mňa čosi lezie. Každopádne má široké využitie a je len na vás ako ho použijete.
Ingrediencie
2 porcie
- 700 g kuracích krídeliek
- 4 PL olivového oleja
- soľ
- mleté čierne korenie
- 50 ml medu
- 20 g zázvoru
- hrsť nasekanej jarnej cibuľky
Ako si spraviť marinádu na kuracie mäso
1 Kuracie krídelká umyjeme, osušíme a vložíme do misky. Pokvapkáme lyžicou olivového oleja, osolíme, okoreníme a premiešame. Na panvicu dáme trochu olivového oleja a krídelká na ňom opečieme zo všetkých strán. Marinádu si vyrobíme jednoducho - v malej miske zmiešame zvyšok olivového oleja, med a na jemno nastrúhaný zázvor.
2 Krídelká poukladáme na menší plech, potrieme zázvorovo-medovou omáčkou a dáme piecť do rúry na 180 °C cca. 20 - 30 minút pekne do chrumkava. :) Po vytiahnutí z rúry môžeme krídelká potrieť zvyškom marinády, budú krásne lesklé a neskutočne lahodné. Podávame ešte teplé najlepšie s čerstvým kváskovým chlebom a pohárom pivka. Ja som krídelká posypala ešte nasekanou jarnou cibuľkou, naplno nám začala jar, tak si ju pridávam aj do jedla. Nech vám chutí!
Práve špagety Carbonara
V niektorých receptoch na špagety carbonara nájdete aj smotanu, zarytí talianski kuchári sa pritom chytajú za hlavu...
Krídelká na druhý deň?
3 Túto marinádu na kuracie mäso môžete použiť aj v prípade, že chcete mäso dať do chladničky odležať. Stačí zmiešať olivový olej, med a nastrúhaný zázvor a krídelká v ňom obaliť. Vložíme do chladničky a pripravujeme o niekoľko hodín alebo na druhý deň.
Budem rada, ak vyskúšate moju zdravšiu verziu marinády a dáte mi vedieť, či je naozaj taká medovo lahodná a pikantná zároveň alebo sa len moje chuťové poháriky zbláznili. :D Ak vás napadlo nejaké vylepšenie, napíšte mi. Vyskúšam ho a prípadne zapracujem do receptu.
Páči sa ti tento recept?
Budem veľmi rada, ak mi o tom dáš vedieť v komentári nižšie. Poteším sa aj ak ho ohodnotíš hviezdičkami (5 je mňam). Ak si tento recept spravíš, nezabudni použiť na Instagrame, alebo Facebooku @lenivakucharka a pochváľ sa tak svojim výtvorom! Ak nechceš zmeškať nový recept a iné výhody
2 komentáre
Krídelká boli naozaj sladké a dosť pikantné aj pre môjho priateľa. :D Do receptu som doplnila 1 PL sójovej omáčky pre výraznejšiu chuť.
Ahoj Romana, ďakujem pekne za spätnú väzbu k receptu :) Hmm, vyskúšam ich opäť, nám prišli naposledy tak akurát, taká sladko-pikantná kombinácia :D Sójová omáčka je super nápad!