Vďaka dnešnému receptu som prvýkrát pripravovala zemiakové lokše nasladko. Na začiatku som mala trochu pochybnosti, predsa len som zvyknutá na domáce lokše s maslom, hotové sladké lokše však boli výborné! Lokše som upiekla dochrumkava a naplnila makovou plnkou s čerešňami. Do plnky som pridala aj slivkový lekvár a bolo to doslova nebíčko v papuľke. :) Už sa neviem dočkať, až si ich pripravím znova v novej kuchyni a rovno z dvojitej dávky :D. Recept na túto makovú plnku s čerešňami je však určený na všestranné využitie, nepatrí len do lokší nasladko, ale tiež do kysnutých koláčov či iných sladkých dobrôt.
Ingrediencie na dnešný recept som nakúpila v Kauflande, v ktorom vždy nájdem to, čo k môjmu vareniu a pečeniu potrebujem - od čerstvých surovín, po bezlaktózové a bezlepkové produkty či trvanlivé potraviny. Lokše nasladko sú výbornou alternatívou k tradičnej slanej verzii. Potešia i tých najmenších a najmä všetkých milovníkov maku a jesenného slivkového lekváru. Budem sa tešiť, ak môj najnovší recept vyskúšate. Nech vám chutí!
Ingrediencie
- 150 ml mlieka
- 100 g mletého maku
- 70 g trstinového cukru
- 50 g slivkového lekváru
- 1 ČL škorice
- hrsť čerešní
1 V hrnci zohrejeme za pravidelného premiešavania mlieko s cukrom. Pridáme škoricu a mletý mak, dobre premiešame a chvíľku zohrievame. Na záver pridáme slivkový lekvár, vďaka ktorému plnka krásne zhustne. Lokše natrieme pripravenou makovou plnkou a posypeme hrsťou nakrájaných sladkých čerešní.
Recept vznikol v spolupráci s Kaufland Slovenská republika.
Páči sa ti tento recept?
Budem veľmi rada, ak mi o tom dáš vedieť v komentári nižšie. Poteším sa aj ak ho ohodnotíš hviezdičkami (5 je mňam). Ak si tento recept spravíš, nezabudni použiť na Instagrame, alebo Facebooku @lenivakucharka a pochváľ sa tak svojim výtvorom! Ak nechceš zmeškať nový recept a iné výhody
2 komentáre
Tak s čeresňami to musí byť topka ?
Ďakujem za krásny komentár :) Chutilo to skvele, už sa neviem dočkať ďalšej sezóny :) Ale určite využijem aj zásobu mrazených čerešní, len ich rozmrazím a chvíľku povarím, takže odporúčam vyskúšať :)