Pomaličky sa nám blíži koniec januára, ktorý mnohí z nás považujeme za kľúčový z hľadiska plnenia našich predsavzatí - darí sa vám ich napĺňať alebo ste na niektoré z nich už radšej pozabudli? :D Ja som sa s vami pri mojom poslednom recepte na jednoduché cviklové rizoto podelila o predsavzatie dodržiavať pravidelný jedálniček a môj cieľ tohto roka, deliť sa s vami o samé chutné recepty. :-) Tentokrát to bude recept na sladké nedeľné raňajky, ktoré sa však dokonale hodia aj na obed či večeru.
Moje obľúbené jablkové lievance s ovsenými vločkami, ktorými som už pohostila aj moju prvú návštevu. A že im chutilo! Cesto na lievance som osladila jablkovou šťavou značky K-Bio, ktorú nájdete v Kauflande - šťava neobsahuje farbivá, chuťové zvýrazňovače či umelé arómy. Lievance môžeš servírovať aj s domácou čokoládovou či orieškovou nátierkou, na mojom foodblogu nájdeš rovno 2 recepty na sladké nátierky - orieškovú nutelu a slivkovú nutelu plnú domácich sliviek, kakaa a horkej čokolády.
Vyskúšaj aj môj základný recept na palacinky s tvarohom, palacinky sú tenučké a jemné a s cestom sa výborne pracuje.
Ingrediencie
na 14 lievancov
- 80 g špaldovej hladkej múky
- 60 g jemných ovsených vločiek
- 1 ČL kypriaceho prášku do pečiva
- 1 ČL škorice
- 2 vajcia
- 125 ml bio jablkovej šťavy K-Bio
- 125 ml mlieka
- 25 g masla
- 1 zrelý banán
- 200 g skyru
- 50 g granoly
- med na osladenie
- čerstvé ovocie
1 Maslo roztopíme a necháme vychladnúť na izbovú teplotu. Medzitým v miske premiešame vajíčka s jablkovou šťavou a mliekom izbovej teploty. Pridáme maslo a premiešame. V druhej miske premiešame vareškou špaldovú múku, jemné ovsené vločky, škoricu a prášok do pečiva. Suché ingrediencie prisypeme k mokrým a jemne premiešame, aby sa prepojili. Na záver do cesta vmiešame jeden banán rozpučený na kašu.
Vyskúšaj aj:
2 Lievance opečieme na nepriľnavej panvici. Servírujeme s osladeným skyrom, chrumkavou granolou a čerstvým ovocím.
Recept vznikol v spolupráci s Kaufland Slovenská republika.
Páči sa ti tento recept?
Budem veľmi rada, ak mi o tom dáš vedieť v komentári nižšie. Poteším sa aj ak ho ohodnotíš hviezdičkami (5 je mňam). Ak si tento recept spravíš, nezabudni použiť na Instagrame, alebo Facebooku @lenivakucharka a pochváľ sa tak svojim výtvorom! Ak nechceš zmeškať nový recept a iné výhody
2 komentáre
Ahoj Ibojka, ďakujem ti za nádherné prianie do nového roka :) Veľmi ma to potešilo :) Do súťaže neviem, nie som veľmi súťaživý typ, radšej si tvorím recepty v mojej kuchyni a delím sa o ne s vami a najviac ma teší, keď vám chutí :)