Domov ReceptyBez lepku Čokoládovo kokosový koláč

Čokoládovo kokosový koláč

Autor: Veronika Čopíková
Čokoládovo kokosový koláč

Cez víkend bol môj plán viac-menej jasný. Upiecť tento neskutočne dobrý čokoládovo kokosový koláč, nafotiť ho, spísať recept a podeliť sa oň s vami. Priznám sa, že mám rada skôr jednoduché koláče, pri ktorých stačí všetko zmiešať, vyliať na plech a dať piecť. Niekedy ešte pridať krém či čokoládovú polevu, nejaké to ovocíčko či čokoládové hobliny a šup-šup sa pustiť do jedenia.

Pri tomto koláči budete musieť spraviť trošku viac, ale garantujem vám, že výsledok stojí za to. Koláč sa skladá z troch vrstiev - mäkučkého brownie korpusu, chrumkavého kokosu a čokoládovej polevy. A je radosť ho jesť a s potešením vybrať z plechu ešte jeden kúsok. Lebo len jeden vám stačiť nebude. :)

Ingrediencie

na plech veľkosti 20 x 20 cm

Brownie vrstva

  • 200 g horkej čokolády (použila som 74 %-tnú)
  • 140 g masla
  • 120 g trstinového alebo kokosového cukru
  • 3 veľké vajcia
  • 70 g mandľovej múky
  • 1/4 ČL soli
  • 1 ČL kypriaceho prášku do pečiva
  • 1-2 ČL sušenej pomarančovej kôry (ľubovoľné)

Kokosová vrstva

  • 150 g strúhaného kokosu
  • 90 g masla
  • 3 bielka
  • 40 g kryštálového alebo brezového cukru (ak vám nevadí, že kokosová vrstva zhnedne, môžete použiť trstinový alebo kokosový cukor)
  • 4 PL kokosového mlieka (nie nápoja)

Čokoládová vrstva

  • 180 g horkej čokolády (použila som 74 %-tnú)
  • 150 ml kokosového mlieka (nie nápoja)

Knihy Lenivá kuchárka

Čokoládovo kokosový koláč

Vynikajúci čokoládovo kokosový koláč, s ktorým potešíte seba i návštevu

1 Vo vodnom kúpeli roztopíme na kocky nalámanú horkú čokoládu s maslom. Keď je čokoláda s maslom roztopená, stiahneme ju zo sporáka a pridáme k nej cukor. Premiešame, aby sa cukor dobre rozpustil. Následne necháme trochu vychladnúť a až do vlažnej zmesi pridávame vajíčka - postupne jedno za druhým a zakaždým ručne premiešame metličkou. Nakoniec pridáme mandľovú múku (môžete ju zameniť aj za inú alebo použiť kukuričný škrob), soľ a lyžičku kypriaceho prášku do pečiva a zľahka primiešame do cesta. Ak máte, môžete pridať ešte sušenú pomarančovú kôru, ktorú si pár minút predtým namočíte do rumu. Prípadne čerstvú pomarančovú kôru, dodá koláču zaujímavú chuť.

2 Brownie cesto vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie a urovnáme (snažte sa použiť približne rovnako veľký plech, aby ste nemali príliš vysoké cesto alebo naopak príliš nízke). Následne ho vložíme do rúry vyhriatej na 170 °C a pečieme 15 až 20 minút. Cesto nepečte príliš dlho, aby nebolo suché, po 15 minútach vyskúšajte do stredu pichnúť špáradlo, ktoré by po vytiahnutí malo mať na sebe omrvinky mokrého cesta. Korpus vytiahneme z rúry a necháme 10 minút chladnúť predtým, než naň pridáme kokosovú vrstvu.

Chrumkavá kokosová vrstva

3 V miske zmiešame ručne metličkou všetky ingrediencie na kokosovú plnku, teda strúhaný kokos, vychladnuté rozpustené maslo, bielka (nešľaháme ich do snehu), cukor a kokosové mlieko. Túto kokosom voňajúcu plnku navrstvíme na upečený koláč (okraje môžete vynechať) a vložíme naspäť do rúry na 8 až 10 minút. Kokosová vrstva by mala byť aj po upečení stále svetlá. Koláč vytiahneme z rúry a necháme úplne vychladnúť.

Čokoládová vrstva

4 V malom hrnci zohrejeme kokosové mlieko (pozor, kokosové mlieko by nemalo vrieť, ale len byť horúce). Keď je mlieko horúce (ja testujem vždy prstom), odstavíme ho zo sporáka a pridáme k nemu na malé kocky nalámanú čokoládu. Pár sekúnd necháme tak a následne vareškou rozmiešame na hustejšiu čokoládovú polevu. Tú vylejeme na čokoládovo kokosový koláč a špachtľou rovnomerne uhladíme. Koláč odložíme do chladničky aspoň na 2 hodiny a potom sa môžeme pustiť do krájania a následného vychutnávania trojvrstvovej radosti. :) Nech vám chutí!

Čokoládovo kokosový koláč

Pôvodný recept na tento koláčik mám z blogu Pretty Simple Sweet.

Páči sa ti tento recept?

Budem veľmi rada, ak mi o tom dáš vedieť v komentári nižšie. Poteším sa aj ak ho ohodnotíš hviezdičkami (5 je mňam). Ak si tento recept spravíš, nezabudni použiť na Instagrame, alebo Facebooku @lenivakucharka a pochváľ sa tak svojim výtvorom! Ak nechceš zmeškať nový recept a iné výhody

pridaj sa do klubu

Podporiť ma v tvorbe môžeš kúpou mojich kuchárok a ako bonus budeš mať tie najlepšie recepty aj keď padne internet ;)


Prezrieť knihu

Môže sa ti páčiť

Napíš komentár

Pridať hodnotenie


Použitím tohto formulára vyjadrujete súhlas s podmienkami ochrany súkromia.

68 komentárov

Eva 23.3.2023 - 10:47
milá Veronika, najskôr ďakujem za prvú knihu, z ktorej pekávam bábovku a teraz aj za tento čokoládový zákusok, určite ho v sobotu vyskúšam. Ďakujem najmä za používanie celozrnnej špaldovej múky, čo je pre mňa základ
Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 22.6.2023 - 18:48

Milá Evka, ďakujem krásne za spätnú väzbu, teším sa, že si s prvou knižkou spokojná :) A tiež s ingredienciami, tiež rada pečiem práve s celozrnnou špaldovou múkou, už je to u mňa múka, ktorá nesmie nikdy doma chýbať :D Som zvedavá, ako ti bude chutiť tento koláčik, budem rada, ak mi dáš niekedy vedieť :)

Reaguj
Lenka 10.3.2023 - 11:27

AHoj Veronika,

Som tvoja velka fanusicka a tvoje recepty miluje cela moja rodina. A aj tento recept vyzera uzasne. Chcem sa ta opytat ci mozem maslo nahradit napr. kokosovym tukom pre alergikov na mlieko.
Vopred dakujem za odpoved
lenka K.

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 22.6.2023 - 18:51

Ahoj Lenka, jeeej to sa veľmi teším! :) A ospravedlňujem sa za neskoršiu odpoveď. Už som koláčik piekla aj s kokosovým olejom, môžeš teda maslo nahradiť takto, len zníž množstvo kľudne na 120 g oleja. Prípadne vieš použiť aj margarín Alsan. Držím palce nech sa vydarí a dúfam, že vám bude chutiť :)

Reaguj
Janka 31.8.2021 - 12:52
Naozaj super recepty. 1 knižku už mám a veľa som z nej piekla a varila. Už sa teším na dvojku, ktorú mám už objednanú
Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 1.1.2023 - 12:28

Ahoj Janka, ďakujem krásne, teším sa, že máš rada moje recepty a pečieš z mojej prvej knižky :) Verím, že druhá knižka už dávno dorazila a niečo dobré si z nej vyskúšala, ako si spokojná? :)

Reaguj
Gabriela 25.5.2021 - 19:09
Pozdravujem. Mala som presný rozmer plechu, dodržali sme aj prene postup s množstvom no ani zdaleka nevyzera cokoladova vrstva hruba kokosova zanedbatelna. Tešili sme sa na kokosový koláč s kokosom, ale ak by mal aspon trocha vyzeraťako ten vás na fotke musela by som urobit kokosovu plnku z trojnasobnej davky. Tak neviem kde je chyba :-)
Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 1.1.2023 - 12:31

Pekný deň želám Gabriela, to ma mrzí :( Kokosovú plnku som dávala do stredu, okraje som vynechala ako je znázornené aj na jednej z fotiek :) Ale určite sa dá urobiť aj hrubšia vrstva, stačí navýšiť množstvo ingrediencií :)

Reaguj
Petra 25.4.2021 - 15:26
Bohovský koláčik v kombinácii čoko-kokos, ktorú máme veľmi radi. Je sýty, stačí kúsok! Ďakujem za recept, určite si ho zopakujeme!
Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 1.1.2023 - 12:32

Ahoj Petra, ďakujem za krásnu spätnú väzbu k receptu, veľmi sa teším, že koláčik chutil :) Určite stačí kúsok a podeliť sa s tými, ktorých máme radi, je to taká čoko-koko bomba, ale raz za čas dobre padne :D

Reaguj
Marianna 15.4.2021 - 9:12

Dnes som ho robila druhýkrát a tentoraz sa mi podaril. Plech musí mať naozaj menšie rozmery, než na aké sme zvyknutí, po prvýkrát som upiekla placku.

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 1.1.2023 - 12:33

Pekný deň želám Marianna, v ingredienciách vždy uvádzam aj veľkosť plechu, aby ste vedeli, či je potrebné zvýšiť/znížiť množstvo ingrediencií podľa toho, v čom to budete piecť vy :) Samej mi to dobre padne, keď skúšam recepty z iných stránok či knižiek :) Teším sa veľmi, že na druhýkrát sa podaril :)

Reaguj
Katka 8.3.2021 - 11:15

Kolac je uzasny!!!!! Dakujem za tento recept!
Len na rozmer plechu 20 x 20, som musela zdvojnasobit kokosovu vrstu, zo 75g kokosu mi vznikla tenulinka vrstva. Doporucujem dat viac.
Inak nema kolacik chybu. Vdaka. Katka

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 1.1.2023 - 12:35

Ahoj Katka, veľmi sa teším, že koláčik chutí :) Na základe spätnej väzby som koláčik upravila a v rámci kokosovej vrstvy zdvojnásobila množstvo ingrediencií, aby vám vznikla hrubšia kokosová vrstva :) Ďakujem za komentár k receptu, práve vďaka vám sú recepty každým dňom lepšie a navzájom sa obohacujeme :) Krásny deň želám!

Reaguj
Magdalena 14.2.2021 - 13:29

Pekny den, len postreh, vzdy pri takomto kolaci pomoze ak uvediete velkost plechu, Magdalena

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 1.1.2023 - 12:36

Pekný deň želám Magdaléna, to je výborný postreh, presne preto uvádzam pri väčšine receptov v ingredienciách aj veľkosť plechu, tak je to aj v prípade tohto receptu :) Verím, že pomôže a želám vám krásny deň :)

Reaguj
Lucia 7.2.2021 - 22:03

toto nie je normalny kolac, to je nebo v ustach pre čokoholika :-) moj obdiv a vdaka za tento receptik a aj vela dalsich z tejto stranky :-) :-)

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 1.1.2023 - 12:37

Ahoj Lucka, jeeeeej, ďakujem za krásnu reakciu ku koláčiku :) Veľmi sa teším, že chutí a taktiež aj iné z môjho blogu :)

Reaguj
Zuzana 2.2.2021 - 19:31
Vyborny kolacik. Robila som ho tortovej formy a urcite nie poslednýkrát! Dakujem za recept ?
Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 1.1.2023 - 12:37

Ďakujem krásne Zuzka, teším sa, že koláčik chutí a super, že sa podaril aj v tortovej forme :)

Reaguj
Monika 25.7.2020 - 12:41

Ahoj Veronika, mojím komentárom ťa asi moc nepoteším, ale je to jeden z najhorších koláčov aký som robila. Keď vezmem do úvahy množstvo ingrediencií, času a výsledok, tak je to slabé. Ide tam kopec masla, čokolády, vajec, ale výsledok je tenký hutný nízky koláč. Mne by pomohla informácia že vyliať na najmenší plech aký doma máte, ja som ho dala na stredný plech aj tak bol tenký. Zostali mi žĺtka, ktorým ešte budem musieť vymyslieť využitie. Takže palec dole, prajem veľa šťastia pri vymýšľaní lepších receptov.

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 1.1.2023 - 12:45

Ahoj Monika, tak to ma mrzí :( V úvode receptu uvádzam, že príprava je náročnejšia, nakoľko sa koláčik skladá z 3 vrstiev, tak si to žiada aj čas a množstvo použitých misiek :) Veľkosť plechu uvádzam pri väčšine receptov a tak je to aj v prípade tohto receptu, hore v rámci ingrediencií je vždy uvedené množstvo ingrediencií na mnou použitý plech :) Ďakujem krásne za želanie a spätnú väzbu, vážim si to :)

Reaguj
Veronika 26.4.2020 - 12:23

Skvelý brownie! Trošku som si ho upravila, dala som len polovicu cukru do brownie vrstvy a aby tam nechýbala hmota, nahradila som mandlovou múkou a 2 žĺtkami, ktoré zostali. Aj na vrch som dala len 100g čoko namiesto 180g. My máme totiž s frajerom taký zvyk, že si nevieme „šetriť“ koláče a všetko hneď zjeme, tak nech to nie je až taká bomba. Je perfektný. Vďaka za recept & inšpiráciu!

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 27.4.2020 - 15:55

Ahoj Veronika, ďakujem za skvelú spätnú väzbu k čokoládovo-kokosovému koláčiku :) Veľmi sa teším, že vám chutilo a dúfam, že rovnako dobre vám budú chutiť aj ďalšie recepty, ktoré vyskúšate :)

Reaguj
Monika 31.10.2019 - 15:42

Ahojte,koláčik sa mi podaril,robila som ho pre partiu chlapov na oslavu,len sa tak po ňom zaprášilo.super ??????

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 3.11.2019 - 16:47

Ahoj Monika, super, veľmi sa teším, že koláčik sa podaril a chutilo až tak, že sa po ňom len zaprášilo :)

Reaguj
Martina 26.9.2019 - 8:08

Dobry den, mihol by ist tento kolac aj do tortovej formy?

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 26.9.2019 - 21:31

Ahoj Martina, jasné, môžeš ho dať aj do tortovej formy, ale znížila by som množstvo ingrediencií na polovicu :) A treba si odsledovať čas pečenia potom, lebo sa môže mierne líšiť od pečenia na plechu v závislosti od hrúbky cesta :)

Reaguj
Jill 3.9.2019 - 17:23

Koláčik vyzerá úžasne, krásne vonia, pomerne ľahko sa pripravoval, avšak nám s manželom nepochutil vôbec. Mrzí ma to o to viac, lebo kokosové zákusky na štýl Bounty tyčinky mám veľmi rada. Po 2 kúskoch (ktoré som viac-menej jedla nasilu) som mala pocit, že dostanem žlčníkový záchvat. Je to ťažký, sýty a skutočne veľmi kalorický zákusok. Nedovoľujem si spochybňovať Váš recept, 100 ľudí 100 chutí, avšak nám tento typ nezapasoval. Do budúcna uprednostním Vaše jednoduchšie a odosť menej kalorické recepty :).

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 7.9.2019 - 11:59

Ahoj, veľmi pekne ďakujem za spätnú väzbu k receptu na čokoládovo kokosový koláč :) Výsledok závisí aj od kvality použitých ingrediencií – najmä kvalitnej horkej čokolády :) A o tento koláčik sa treba podeliť – s rodinou, v práci či susedmi :) Súhlasím s tebou – 100 ľudí, 100 chutí, takže už keď som ho pridávala sem, vedela som, že chutiť nebude každému, tak ako mne nechutí väčšina raw koláčikov. V jedle i v živote je to normálne, takže ja sa budem tešiť, ak vyskúšaš niektoré z mojich iných receptov, ktoré ti pasujú viac s ohľadom na ingrediencie a postup prípravy :) Krásny deň ti prajem a ďakujem.

Reaguj
Lucia 21.7.2019 - 10:39

Tak toto je že brutal kaloricka bomba…naratala som 5600 kcal na celý koláčik☹…ale chutný. ?

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 22.7.2019 - 21:13

Lucka môže byť, ja pri koláčoch kalórie nepočítam, skôr sa snažím, aby boli spravené z kvalitných ingrediencií, bez polotovarov, s menším množstvom cukru :) A tuto je hodne horkej čokolády, je to také čokoládovo-kokosové brownie :) Takže určite s mierou jesť, najlepšie sa podeliť, lebo je to fakt dobrota :) Teším sa, že chutilo :)

Reaguj
Katarina 25.6.2019 - 22:31

Dakujem za vyborny recept, kolacik som dvakrat piekla, vsetkym velmi chutil a pytali si recept :-) ale trosku som ho podla seba upravila, kokosovu vrstvu robim z 1 a pol davky a cokoladovu polevu robim jednoduchu klasiku a to, ze roztopim cokoladu s dvoma lyzicami olivoveho oleja, este raz vdaka ze kolacik a tesim sa na dalsie pecenie ;-)

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 22.7.2019 - 21:08

Ahoj Katarína, ďakujem za krásnu spätnú väzbu ku koláčiku :) Veľmi sa teším, že všetkým chutil a pýtali si aj recept :) Rado sa stalo a dúfam, že aj ostatné recepty ti budú chutiť.

Reaguj
Patrícia 26.5.2019 - 15:18

ÚŽASNÝ !!! Ale tie 2 hodiny sme fakt nevydržali čakať kým stuhne ?

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 29.5.2019 - 19:56

Super, veľmi sa teším, že chutilo! :) Ja tiež ujedávam pomedzi to, nikdy nevydržím :D Dúfam, že aj ostatné recepty sa vydaria a budú chutiť :)

Reaguj
Jana 14.5.2019 - 8:39

Ahoj Veronika, mňamózny koláč, jednoducho pôžitok :-))…. a ešte k tomu jednoduchý a rýchly, Super! :-)

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 14.5.2019 - 21:36

Ahoj Janka, ďakujem krásne, veľmi sa teším, že chutil a vydaril sa :)

Reaguj
Jana 18.3.2019 - 21:56

Ďakujem Veronika za skvelý recept na kokosový brownie koláčik. Piekla som ho cez víkend dcére k narodeninám a bol skutočne výborný! Akurát pri krajaní sa mi trochu oddelila čokoládová vrstva od kokosovej… ale chutilo všetkým!

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 26.3.2019 - 21:02

Ahoj Janka, super, veľmi sa teším, že koláčik chutil :) Hmm, možno bolo treba trochu viac nechať stuhnúť a potom až rezať, ale overím to ešte :)

Reaguj
Lubka 3.3.2019 - 11:23

Upiekla som ho ako tortu. Perfektný. Vynikajuci mňam. No mne osobne tam ešte chýbal medzi korpusom a kokosom lekvár. No neviem ako by sa správal kokos na lekvari . Či by nestekal dole a či sa to môže tak piecť. Ale ďakujem za inšpiráciu . Odporúčam ?

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 10.3.2019 - 21:14

Ahoj Ľubka, veľmi pekne ďakujem za odporúčanie a skvelú spätnú väzbu ku koláčiku :) Veľmi sa teším, že ti chutil, s lekvárom by to mohlo byť zaujímavé, skús niekedy a budem rada, ak mi dáš vedieť, ako to chutilo. Lekvár by sa mohol dať piecť, nemalo by to spraviť nič zlé, ak sa ho nedá priveľa.

Reaguj
Lubka 18.3.2019 - 7:25

Ahoj. Tak robila som koláč ešte raz a pridala som medzi korpus a kokos džem a do kokosové plnky som dala viac kokosoveho mlieka aby bola vlacnejsia a teraz bol koláč famózny . Ďakujem ešte raz za inšpiráciu. Budem ho piecť veľmi často.

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 26.3.2019 - 21:01

Ahoj Ľubka, ďakujem krásne za info :) Veľmi sa teším, že ho budeš piecť často :) A super tipy na vylepšenia si dala, nabudúce vyskúšam aj ja. Krásny deň ti prajem a budem sa tešiť, ak vyskúšaš niektoré moje ďalšie recepty.

Reaguj
Julia 4.2.2019 - 16:54

Zdravím. Kolegyňa doniestla dnes tento koláč a bol famózny. Chcela by som ho robiť ako tortu pre oslávenca, myslíte že ked pridám trochu ovocia nerospadne sa? ďakujem

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 6.2.2019 - 21:42

Ahoj Julka, jeej teším sa veľmi, že vám v práci koláčik chutil :) Pokiaľ ide o pridanie ovocia, máš na mysli ovocie navrchu, teda na čokoládovej poleve? Koláč je na začiatku krehkejší, pretože cesto má charakter brownies, ale ak to necháš stuhnúť v chladničke chvíľu a potom dáš ovocie na polevu, nemal by sa ti rozpadnúť :)

Reaguj
Katka 3.2.2019 - 15:46

Mna by zaujimalo, ako môže byť tá Vaša plnka biela, keď máte v recepte kokosový alebo trstinový cukor, ktorý je hnedý ;)

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 6.2.2019 - 21:39

Ahoj Katka, ďakujem za postreh, v tomto prípade som robila kokosovú vrstvu z brezového cukru, ale pokojne sa dá použiť aj kryštálový, ak chceš zachovať krásnu bielu farbu kokosu :) Ale na chuti koláčiku neuberie ani trstinový či kokosový cukor, už to závisí od preferencií, ktorý cukor používaš bežne v kuchyni. Ingrediencie som už upravila, ďakujem ešte raz :)

Reaguj
Mária 1.2.2019 - 11:49

Ahoj! Tvoje recepty Veronika sú proste úžasné.Lenže ja mám smolu,že momentálne mám také zloženie v rodine pre ktoré zdravé jedlá nič nehovoria,A pretože som naozaj lenivá variť zvlášť pre seba,pustím sa do Tvojich receptov až budem sama.A tých 10% zľava, ozaj bohumilý skutok.Tak nech sa Ti darí.Ja si ˇTa zakladám a sledujem pre príhodnejší čas na realizáciu.Ale vanilkové rožky boli skvelééééééééé.

Pekný bezveterný dníček
Mária

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 6.2.2019 - 21:36

Ahoj Mária, ďakujem krásne za nádhernú spätnú väzbu k receptom :) Teším sa, že si zakladáš moje recepty na neskoršie použitie a až príde ich čas, budem rada, ak mi dáš vedieť, ako dopadlo pečenie :) A som rada, že vanilkové rožky chutili! Prajem ti krásny deň a ďakujem ešte raz :)

Reaguj
Lubka 30.1.2019 - 14:00

Koláč vyzerá úžasne. Určite ho vyskúšam. Len sa chcem spýtať či kokosové mlieko môže byt alpro?

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 6.2.2019 - 21:35

Ahoj Ľubka, teším sa, že ťa čokoládovo kokosový koláč zaujal a chystáš sa ho vyskúšať :) Použila som kokosové mlieko z plechovky (s obsahom kokosu 60 %). Kokosové mlieko od alpro a podobných značiek (v tetrapaku) má väčšinou podiel kokosu 5-10 % tuším, takže sa budú správať pri pečení trochu inak. V prípade prípravy kokosovej vrstvy môžeš pokojne použiť Alpro, alebo klasické mlieko, v prípade čokoládovej polevy by som radšej použila kokosové mlieko z plechovky, prípadne smotanu na šľahanie. Držím palce, nech sa vydarí a chutí! :)

Reaguj
Eva 30.1.2019 - 12:34

Ahoj. Robila som koláč a dala som tortovú formu asi 25 cm priemerom. Cesto bolo strašne vysoké a plnky nikde…nedá sa mi priložiť obrázok.

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 6.2.2019 - 21:31

Ahoj Evka, do komentárov sa obrázok bohužiaľ nedá priložiť. Ja som pri uvedenom množstve ingrediencií použila formu s rozmermi 20×20 cm, tak ako je uvedené v recepte :) Takto vyjde vrstva brownies presne akurát a kokosová plnka sa dáva na stred (vynechajú sa úzke okraje) a vyjde tak akurát v porovnaní s cestom a polevou. Mrzí ma, že ti koláčik nevyšiel presne podľa predstáv, ale ak sa mení veľkosť formy, treba prispôsobiť množstvo ingrediencií, aby si získala podobný výsledok :) Prajem ti krásny deň a dúfam, že ťa to neodradí od ďalšieho pečenia :)

Reaguj
Olga 27.1.2019 - 11:56

Vyskúšala som cokoladovo kokosový kolacik pre istotu z dvojitej dávky na veľký plech. Fantasticka maškrta! Kto má rád bounty si ho okamžite zamiluje. Použila som klasickú bezlepkovu múku aj pre moju glucan free polovicku a všetkým chutil! Pekný W-end!

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 27.1.2019 - 19:54

Ahoj Oľga, skvelé veľmi sa teším, že sa koláčik podaril a hlavne z toho, že vám chutil :) Presne tak, úplne ako bounty chutí! :) Aj tebe krásny zvyšok víkendu.

Reaguj
Věra 25.1.2019 - 7:03

Vypadá krásně, určitě vyzkouším

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 27.1.2019 - 10:00

Ďakujem krásne, veľmi sa teším, že ho vyskúšaš :)

Reaguj
Jindra 24.1.2019 - 14:14

Nádherný koláček :)

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 27.1.2019 - 9:59

Ďakujem krásne Jindra :)

Reaguj
Maja 23.1.2019 - 21:28

Tak toto urcite skusim…brownie totiz milujem..dakujem za rcp:))

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 27.1.2019 - 9:59

Ahoj Majka, teším sa veľmi, že ho vyskúšaš :) Tuto je tá spodná brownie vrstva famózna, ja som sa úplne tešila z omrviniek, lebo boli neskutočne dobré :D Držím palce, nech sa vydarí a teším sa na spätnú väzbu od teba.

Reaguj
Dina 23.1.2019 - 17:56

ďakujem za receptík , ktorý sa mi páči ale už teraz viem,že si ho troška vylepším a niektoré ingrediencie nahradím inými. Skúsim ho cez víkend, keď sa vydarí pošlem foto.

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 27.1.2019 - 9:57

Ahoj Dina, teším sa, že sa ti koláč páči a chystáš sa ho vyskúšať :) Určite pomeň podľa vlastného gusta a používaných ingrediencií, toto je len inšpirácia :) Budem sa tešiť na foto a držím palce, nech sa vydarí!

Reaguj
Erika 23.1.2019 - 14:18

Nadhernyyyyy idem nato… cez vikend , mnam!!!!!

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 27.1.2019 - 9:56

Ahoj Erika, ďakujem krásne, veľmi sa teším, že ťa čokoládovo kokosový koláč zaujal a chystáš sa ho vyskúšať :) Držím palce, nech sa vydarí a nech vám chutí! :)

Reaguj
Ivona 8.2.2019 - 13:53

Ahoj Mandlovu muku nemám môžem použiť normálnu soaldovu v tom istom pomere ? Ďakujem

Reaguj
Veronika
Veronika Čopíková 17.2.2019 - 18:56

Ahoj Ivona, samozrejme, mandľovú múku môžeš nahradiť špaldovou :) Držím palce, nech sa koláčik vydarí a hlavne, nech chutí! :)

Reaguj