Domov ReceptyBez lepku Cheesecake brownies

Cheesecake brownies

Recept z mojej prvej kuchárskej knihy

Autor: Veronika Čopíková
Cheesecake brownies

Cheesecake brownies je dokonalou kombináciou mojich dvoch obľúbených dezertov - cheesecakeu a brownies. Ak si nevieš vybrať, aký dezert pripraviť cez víkend či osladenie ťažkého týždňa, môžeš si spraviť oboje. :-) Čokoládovú sladkosť brownie korpusu vyvažuje kyslejšia chuť citrónov, ktorá robí z tohto koláčika ideálny dezert na leto. Recept na túto dobrotu je vďaka použitej ryžovej múke a bezlepkovému prášku do pečiva úplne bez lepku, takže si ho môžu dopriať aj tí, ktorí majú intoleranciu na lepok. Budem sa tešiť, ak ho vyskúšaš a dáš mi vedieť, čo hovoríš na túto citrónovo-čokoládovú kombináciu.

A ak sa už zamýšľaš nad tým, aký dezert upiecť nabudúce, odporúčam ti vyskúšať aj tieto sladké recepty - arašidové brownies s malinami, famózny citrónový koláč, najobľúbenejší recept na ovocný cheesecake, čokoládový koláč pre radosť, koláč bez múky a cukru, skvelé cookies s kúskami čokolády alebo čokoládovo-kokosový koláč.

Ingrediencie

na plech veľkosti 34 × 24 cm

Brownie korpus

  • 200 g horkej 70 % čokolády
  • 120 g masla
  • 120 g cukru
  • 3 vajcia
  • 70 g ryžovej múky
  • 1 ČL bezlepkového prášku do pečiva
  • ¼ ČL soli

Krém na cheesecake

  • 250 g mascarpone
  • 250 g kyslej smotany
  • 160 g cukru
  • kôra z bio citróna
  • 3 vajcia + 2 žĺtky
  • 60 ml smotany na šľahanie
  • 90 ml citrónovej šťavy

Knihy Lenivá kuchárka

Cheesecake brownies

Dokonalý recept na osviežujúci cheesecake brownies

1Vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu s maslom. Misku stiahneme zo sporáka a do zmesi pridáme cukor. Premiešame, aby sa dobre rozpustil. Necháme vychladnúť a až do vlažnej zmesi postupne jedno za druhým pridávame vajcia. Zakaždým ich premiešame ručne metličkou. Pridáme múku (ak ti nevadí lepok, môžeš použiť aj hladkú pšeničnú alebo špaldovú múku), soľ, prášok do pečiva (ak ti nevadí lepok, môžeš použiť klasický prášok do pečiva) a premiešame.

Cesto vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie (daj ho iba na spodok formy). Vložíme do rúry vyhriatej na 170 °C a pečieme 10 minút. Korpus vytiahneme z rúry a skôr ako naň pridáme cheesecakeovú vrstvu, necháme ho aspoň 10 minút vychladnúť.

2 Všetky ingrediencie na cheesecake by mali mať izbovú teplotu, vytiahneme ich teda na začiatku prípravy dezertu. Mascarpone s kyslou smotanou vymiešame na nízkych otáčkach ručným mixérom. Pridáme cukor a citrónovú kôru a zašľaháme mixérom. Následne pridáme celé vajcia a žĺtky, ktoré zapracujeme do zmesi. Prilejeme smotanu na šľahanie a čerstvú citrónovú šťavu a premiešame na nízkych otáčkach.

Krém na cheesecake vylejeme na brownie korpus a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme na 170 °C cca 35 minút, presný čas závisí od tvojej rúry (každá pečie trochu inak). Okraje by mali trochu zhnednúť, ale stred by mal zostať trasľavý.

3Po uplynutí času rúru vypneme a pootvoríme dvierka, aby nedošlo k prudkej zmene teploty. Po 15 minútach koláč vyberieme a necháme vychladnúť na kuchynskej linke. Cheesecake brownies vložíme do chladničky minimálne na 4 hodiny alebo na celú noc. Pred servírovaním ho nechaj trochu zmäknúť, aby sa pri krájaní nelámal a brownie nebolo tvrdé. Na záver môžeš niektoré kúsky koláčika ozdobiť plátkom citróna. :-)

Cheesecake brownies

Páči sa ti tento recept?

Budem veľmi rada, ak mi o tom dáš vedieť v komentári nižšie. Poteším sa aj ak ho ohodnotíš hviezdičkami (5 je mňam). Ak si tento recept spravíš, nezabudni použiť na Instagrame, alebo Facebooku @lenivakucharka a pochváľ sa tak svojim výtvorom! Ak nechceš zmeškať nový recept a iné výhody

pridaj sa do klubu

Podporiť ma v tvorbe môžeš kúpou mojich kuchárok a ako bonus budeš mať tie najlepšie recepty aj keď padne internet ;)


Prezrieť knihu

Môže sa ti páčiť

Napíš komentár

Pridať hodnotenie


Použitím tohto formulára vyjadrujete súhlas s podmienkami ochrany súkromia.

1 komentár

Ka Mi 6.7.2024 - 1:02
Dobry den, s nadejou som vyskusala tento recept, napad aj suroviny su vynikajuce, ale kombinacia teploty a casu pecenia je nedostatocna, nabuduce si to dam aspon na 200°. 10 minut na brownies cesto nestacilo, zostalo tekute a pri liatí krému sa "pokrčil". Vysledok bol nedopeceny, ale aj tak to este skusim znovu.
Reaguj