Prvý februárový recept rozvoniava pečenou paprikou, chrumkavými vlašskými orieškami a spomienkami na letné cherry paradajky. Asi badáte, že dnešné riadky píšem s nedočkavosťou príchodu jari, prvej sezónnej zeleniny a prebúdzajúcej sa prírody. Teším sa na dni, keď budem vstávať pri východe slnka, na sobotňajšie potulky mestským trhom, na prechádzky bez čapice a rukavíc a stromy obsypané listami. A rozmanitosť na tanieri. :-) Dovtedy sa s vami podelím o ďalší recept na omáčku k cestovinám, keďže u nás cestoviny fičia a je to väčšinou jedno z prvých jedál, ktoré si pripravujeme počas týždňa.
Cestoviny s omáčkou z pečených paprík sú jednoduché na prípravu a rozvoniavajú pečenou zeleninou, ktorá pečením získava nezameniteľnú chuť. Ak máte radi pečenú papriku či jednoduché recepty, budem sa tešiť, ak recept vyskúšate. V recepte nájdete aj tip na prípravu bezlepkovej verzie - stačí použiť bezgluténové cestoviny fusilli s označením K-free, ktoré nájdete v každom Kauflande.
Ingrediencie
na 3 - 4 porcie
- 250 g cestovín fusilli (na prípravu bezlepkovej verzie odporúčam fusilli K-free, ktoré nájdete v Kauflande)
- 4 červené papriky (cca 600 g)
- 150 g cherry paradajok
- 1 menšia červená cibuľa
- 3 strúčiky cesnaku
- 20 g vlašských orechov
- 2 PL panenského olivového oleja
- šťava z ½ limetky
- 1 ČL oregana
- 1/3 ČL čili korenia
- soľ a čierne korenie
- parmezán
- hrsť petržlenovej vňate
1Papriky prekrojíme napoly a zbavíme semienok a zelenej stopky. Polovice paprík preložíme na plech vyložený papierom na pečenie a dlaňou stlačíme, aby sa rozložili po celej ploche. Na druhú polovicu plechu poukladáme cherry paradajky prekrojené na polovicu, strúčiky cesnaku a krúžky cibule. Vložíme do rúry vyhriatej na 200 °C a pečieme asi 30 minút. Z upečených paprík odstránime šupky, nakrájame ich na menšie časti a preložíme do sekáčika spolu s upečenou cibuľou, cesnakom a paradajkami.
2
Na panvici zohrejeme olivový olej, pridáme rozmixovanú zmes, šťavu z limetky a jednotlivé korenia – oregano, soľ, čili a čierne korenie. Premiešame a podľa chuti dokoreníme. Kým sa omáčka zohrieva, vo veľkom hrnci uvaríme cestoviny al dente. Po uvarení ich scedíme, pokvapkáme trochou olivového oleja a pridáme k omáčke. Pred podávaním posypeme cestoviny nastrúhaným parmezánom, nasekanou petržlenovou vňaťou a drobnými kúskami orechov.
Recept vznikol v spolupráci s Kaufland Slovenská republika.
Páči sa ti tento recept?
Budem veľmi rada, ak mi o tom dáš vedieť v komentári nižšie. Poteším sa aj ak ho ohodnotíš hviezdičkami (5 je mňam). Ak si tento recept spravíš, nezabudni použiť na Instagrame, alebo Facebooku @lenivakucharka a pochváľ sa tak svojim výtvorom! Ak nechceš zmeškať nový recept a iné výhody
4 komentáre
Ďakujem krásne Renátka, teším sa, že cestoviny sa podarili a chutili :) A ďakujeme za výborný tip, ako si celú prípravu ešte viac uľahčiť :)
Prosím.m vas,môžem tam.dat aj zelene papriky?dakujem
Pekný deň želám, Martina, zo zelených paprík som omáčku ešte neskúšala pripraviť, majú trochu inú chuť než červené, takže skúsim nabudúce otestovať a dám vedieť tuto na blogu, ak by bol výsledok chutný aj s použitím zelených paprík :)