Rýchle cestoviny bez mäsa sa výborne hodia na ľahkú letnú večeru či obed. S nástupom horúčav zapínam rúru aj sporák čo najmenej a snažím sa tvoriť recepty, ktoré sú jednoduché, rýchle a plné sezónnej zeleniny. Tieto ľahké letné cestoviny obsahujú kopec zeleniny, budeš na ne potrebovať minimum ingrediencií, majú jednoduchú prípravu a chutia skvele! Výsledok bude chutiť tak trochu ako teplý cestovinový šalát, po ktorom sa budeš cítiť príjemne nasýtene a zároveň ľahko. :-) V recepte na cestoviny nájdeš cuketu, papriku, hrášok, cherry paradajky aj olivy, určite však neváhaj pridať tvoju obľúbenú zeleninu, v sezóne napríklad aj zelenú špargľu.
Vyskúšaj aj moje ďalšie jednoduché recepty na obed či večeru, ktoré sa dokonale hodia na leto - prívarok z červenej šošovice, kura na paprike s kolienkami, zapekaný baklažán so syrom, paradajkový tart s kozím syrom, jednoduché ratatouille, grécky šalát či chrumkavý domáci falafel, ktorý môžeš servírovať s tzatziki. A ak máš chuť skôr na sladký obed, vyskúšaj moje recepty na tvarohové guľky s vanilkovým maslom, či poctivé marhuľové guľky zo zemiakového cesta.
Ingrediencie
na 2 porcie
- 200 g cestovín (tagliatelle/linguine/penne/farfalle)
- 2 PL panenského olivového oleja
- 1 menšia červená cibuľa
- 1 zelená paprika
- 250 g cukety
- 2 strúčiky cesnaku
- 50 g hrášku (čerstvého alebo mrazeného)
- 180 g cherry paradajok
- 15 g masla
- 75 g mozzarelly
- hrsť zelených olív
- hrsť lístkov bazalky
- 1/2 - 1 ČL provensalského korenia
- soľ a čierne korenie
Jednoduché a rýchle cestoviny bez mäsa
1Veľký hrniec naplníme viac než do polovice vodou a dáme variť. Keď začne voda vrieť, pridáme soľ, premiešame a vhodíme do nej cestoviny. Za občasného miešania varíme, až kým nie sú cestoviny al dente (100 ml vody z uvarených cestovín si odložíme bokom). Na panvici s vyšším okrajmi zohrejeme olivový olej. Pridáme nakrájané plátky cibule a menšie pásiky papriky a za občasného miešania opekáme 3 – 4 minúty. Následne pridáme na menšie kúsky nakrájanú cuketu, prelisovaný cesnak a hrášok a opekáme 2 – 3 minúty. Ochutíme soľou, čiernym a provensalským korením a stiahneme z plameňa.
2Keď sú cestoviny uvarené, scedíme ich a pridáme k nim opečenú zeleninu. Do cestovín pridáme maslo a 50 ml vody z uvarených cestovín a jemne premiešame. Ak je to potrebné, pridáme ešte trochu vody z uvarených cestovín, lepšie po častiach v závislosti od konzistencie omáčky. Na záver pridáme k cestovinám nakrájané paradajky, mozzarellu a olivy. Ozdobíme lístkami bazalky a podľa potreby dochutíme soľou a korením.
Páči sa ti tento recept?
Budem veľmi rada, ak mi o tom dáš vedieť v komentári nižšie. Poteším sa aj ak ho ohodnotíš hviezdičkami (5 je mňam). Ak si tento recept spravíš, nezabudni použiť na Instagrame, alebo Facebooku @lenivakucharka a pochváľ sa tak svojim výtvorom! Ak nechceš zmeškať nový recept a iné výhody
2 komentáre