Domov ReceptyBezmäsité jedlá Rýchle cestoviny bez mäsa

Rýchle cestoviny bez mäsa

Autor: Veronika Čopíková
Cestoviny bez mäsa

Rýchle cestoviny bez mäsa sa výborne hodia na ľahkú letnú večeru či obed. S nástupom horúčav zapínam rúru aj sporák čo najmenej a snažím sa tvoriť recepty, ktoré sú jednoduché, rýchle a plné sezónnej zeleniny. Tieto ľahké letné cestoviny obsahujú kopec zeleniny, budeš na ne potrebovať minimum ingrediencií, majú jednoduchú prípravu a chutia skvele! Výsledok bude chutiť tak trochu ako teplý cestovinový šalát, po ktorom sa budeš cítiť príjemne nasýtene a zároveň ľahko. :-) V recepte na cestoviny nájdeš cuketu, papriku, hrášok, cherry paradajky aj olivy, určite však neváhaj pridať tvoju obľúbenú zeleninu, v sezóne napríklad aj zelenú špargľu.

Vyskúšaj aj moje ďalšie jednoduché recepty na obed či večeru, ktoré sa dokonale hodia na leto - prívarok z červenej šošovice, kura na paprike s kolienkami, zapekaný baklažán so syrom, paradajkový tart s kozím syrom, jednoduché ratatouille, grécky šalát či chrumkavý domáci falafel, ktorý môžeš servírovať s tzatziki. A ak máš chuť skôr na sladký obed, vyskúšaj moje recepty na tvarohové guľky s vanilkovým maslom, či poctivé marhuľové guľky zo zemiakového cesta.

Ingrediencie

na 2 porcie

  • 200 g cestovín (tagliatelle/linguine/penne/farfalle)
  • 2 PL panenského olivového oleja
  • 1 menšia červená cibuľa
  • 1 zelená paprika
  • 250 g cukety
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 50 g hrášku (čerstvého alebo mrazeného)
  • 180 g cherry paradajok
  • 15 g masla
  • 75 g mozzarelly
  • hrsť zelených olív
  • hrsť lístkov bazalky
  • 1/2 - 1 ČL provensalského korenia
  • soľ a čierne korenie

Knihy Lenivá kuchárka

Cestoviny bez mäsa

Jednoduché a rýchle cestoviny bez mäsa

1Veľký hrniec naplníme viac než do polovice vodou a dáme variť. Keď začne voda vrieť, pridáme soľ, premiešame a vhodíme do nej cestoviny. Za občasného miešania varíme, až kým nie sú cestoviny al dente (100 ml vody z uvarených cestovín si odložíme bokom). Na panvici s vyšším okrajmi zohrejeme olivový olej. Pridáme nakrájané plátky cibule a menšie pásiky papriky a za občasného miešania opekáme 3 – 4 minúty. Následne pridáme na menšie kúsky nakrájanú cuketu, prelisovaný cesnak a hrášok a opekáme 2 – 3 minúty. Ochutíme soľou, čiernym a provensalským korením a stiahneme z plameňa.

Vyskúšaj aj tieto recepty na cestoviny

2Keď sú cestoviny uvarené, scedíme ich a pridáme k nim opečenú zeleninu. Do cestovín pridáme maslo a 50 ml vody z uvarených cestovín a jemne premiešame. Ak je to potrebné, pridáme ešte trochu vody z uvarených cestovín, lepšie po častiach v závislosti od konzistencie omáčky. Na záver pridáme k cestovinám nakrájané paradajky, mozzarellu a olivy. Ozdobíme lístkami bazalky a podľa potreby dochutíme soľou a korením.

Cestoviny bez mäsa

Páči sa ti tento recept?

Budem veľmi rada, ak mi o tom dáš vedieť v komentári nižšie. Poteším sa aj ak ho ohodnotíš hviezdičkami (5 je mňam). Ak si tento recept spravíš, nezabudni použiť na Instagrame, alebo Facebooku @lenivakucharka a pochváľ sa tak svojim výtvorom! Ak nechceš zmeškať nový recept a iné výhody

pridaj sa do klubu

Podporiť ma v tvorbe môžeš kúpou mojich kuchárok a ako bonus budeš mať tie najlepšie recepty aj keď padne internet ;)


Prezrieť knihu

Môže sa ti páčiť

Napíš komentár

Pridať hodnotenie


Použitím tohto formulára vyjadrujete súhlas s podmienkami ochrany súkromia.

2 komentáre

Jana 8.7.2024 - 7:06
Pozdravujem, tiež mám obidve kuchárske knihy a odporúčam. Mám v nich už obľúbené recepty, ku ktorým sa rada vraciam. Ostatné čakajú na vyskúšanie 😊. Naposledy som piekla Vláčny marhuľovy koláč a chystám sa na Bublaninu. Keďže je sezóna bobuloviteho ovocia 😀
Reaguj
ibojka 4.7.2024 - 22:30
Ahoj Veronika, ďakujem ti za super dobrý a rýchly recept, teraz v lete. V týchto horúčkach sa veľmi osvedčí. Ďakujem, určite ho urobím a prajem ti pekné, letné dni. Ibojka
Reaguj