Tento biskupský chlebíček si zamilujete! Je vláčny, rozvoniava perníkovým korením a vnútri nájdete samé dobroty - kúsky sušeného ovocia, kandizovanú pomarančovú kôru a roztopenú horkú čokoládu. U nás doma som ho piekla v jednom týždni rovno dvakrát, tak veľmi nám chutilo. A určite ho zaradím aj do mojich osvedčených vianočných receptov, pretože sa dokonale hodí na vianočné pomalé rána strávené pod vlnenou dekou v spoločnosti rozprávok či obľúbených vianočných pesničiek. Pretože čo je viac než spomalenie, strávenie pekných chvíľ sama so sebou i s najbližšími a vychutnávanie si malých radostí v závere tohto roka? :)
Pre mňa sú tieto Vianoce práve o tom. :) A ak by ste si chceli vychutnať kúsok atmosféry z pečenia biskupského chlebíčka u nás doma, nakuknite na môj profil na Instagrame, kde som pridala aj video z prípravy chlebíčka, nájdete ho ale aj nižšie na tejto stránke. Dúfam, že sa vám bude páčiť a recept vyskúšate.
Ingrediencie
- 3 vajcia
- 100 g trstinového cukru
- 200 ml cmaru
- 110 g masla
- 100 g horkej čokolády
- 160 g celozrnnej špaldovej múky
- 80 g mandľovej múky
- 1 PL kakaa
- 1 ČL kypriaceho prášku do pečiva
- 1 ČL škorice
- 2 ČL perníkového korenia
- štipka soli
- 150 g sušeného ovocia (slivky, marhule, brusnice a kandizovaná pomarančová kôra)
- 70 g mandlí
Na polevu
- 100 g horkej čokolády
- 1 ČL panenského kokosového oleja
- sušené jedlé kvety (ľubovoľné)
1Sušené ovocie (odporúčam použiť kvalitné sušené ovocie) nasypeme do misky, zalejeme horúcou vodou a necháme chvíľku odstáť. Následne vodu zlejeme a ovocie nakrájame na menšie kúsky. Čokoládu a maslo roztopíme a necháme trochu vychladnúť. V miske zmiešame vajíčka s cukrom, pridáme cmar izbovej teploty, vychladnuté maslo a čokoládu. Do zmesi prisypeme špaldovú a mandľovú múku zmiešané s práškom do pečiva, kakao, štipku soli, škoricu a perníkové korenie. Jemne premiešame, pridáme sušené ovocie a nasekané mandle a opäť premiešame.
Vyskúšaj aj:
2 Cesto nalejeme do papierom vyloženej formy a vložíme do rúry vyhriatej na 160 °C. Pečieme približne 55 minút. Po upečení chlebíček polejeme roztopenou čokoládou zmiešanou s lyžičkou kokosového oleja. Chlebíček môžete ozdobiť sušenými jedlými kvetmi, nasekanými orieškami alebo hoblinkami čokolády.
Páči sa ti tento recept?
Budem veľmi rada, ak mi o tom dáš vedieť v komentári nižšie. Poteším sa aj ak ho ohodnotíš hviezdičkami (5 je mňam). Ak si tento recept spravíš, nezabudni použiť na Instagrame, alebo Facebooku @lenivakucharka a pochváľ sa tak svojim výtvorom! Ak nechceš zmeškať nový recept a iné výhody
2 komentáre
Predpokladam že v klub už som ,Recepty mi chodia a sú veľmi dobré. DAJEM
Milá Antónia, ak ti chodia takmer každý týždeň nové recepty na e-mail, tak si už v našom Lenivom klube :) Ďakujem za krásnu spätnú väzbu, teším sa, že sa ti recepty páčia :) Krásny deň ti želám.